Tarım Zamanı,Ekmek Pişirmek,Pasta Yapım,Kova Yapımı

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Şimdi ise gidebileceğimiz 3 yer var.Birincisi tarım, ikinci savaşmak,ücüncücü ise madencilik.Ama en mantıklı göreneni tarım yapmak gibi gözüküyor çünkü açlığımızı bastırmak lazım.
İlk görevimizin adı ''Tarım Zamanı'' bunun için orak yapmamız gerekiyor.Resimdeki gibi yaparak oluşturabiliriz.

Daha sonra ekmek pişirmemiz lazım bunun için buğdaya ihtiyacımız var.Peki buğdayı nereden bulabiliriz? 2 tane yolumuz var. Birincisi çoğu haritada kasaba vardır.Kasabaya gidip oradaki yaşayanların tarlalarına dadanabilirsiniz ama kısa vadeli bir çözümdür Bu yüzden kendi tarlamızı oluşturmak gerekiyor.Sınırsız su kaynağı da yapabiliriz nehirin kenarını da yapabiliriz.
Nehirin kenarında yapalım.Gerekirse nehrin etrafını toprakla kapatın.Suyun verimlilik alanı 4 birimdir.4 birimlik alanda topraklar nemlenir ve kurak alana oranla daha hızlı yetişir.Şekildeki gibi verimli bir tarla yapabiliriz.




Bittiğinde böyle görünür;


Sonra gidip toplayabilirsiniz.Aşağıdakai resimde buğdayın nasıl büyüdüğü gösterilmiştir.Buğdayın son hali hafif sarımsı bir renk olur.








Şimdi ise ekmek yapmamız lazım.Aşağıdaki resimdeki gibi 3 tane buğdayı yan yana getirerek oluşturabiliyoruz.






Pasta yapmamız lazım.Gerekenler listesi :
3 kova süt (Görende 7 katlı düğün pastası yapıyoruz sanar)
2 birim şeker
1 yumurta
3 buğday


Sütü alabilmek için kovaya ihtiyacımız var.Kovayıda demir ile yapıyoruz.Bu yüzden ufak bir demir arayışına giriyoruz.Toprağın altına doğru kazabiliriz ama gerek yok.Size evi kurarken mağaranın dibinde kurun demiştim.En yakın mağaraya gidin.Resimdeki gibi gözükür ve minecrafta en fazla bulunan cevherlerin başında gelir.6 tane demir cevherimiz olduktan sonra evimize dönüyoruz.Fırınımızı kullanarak aşağıya yakacak bir eşya üste cevherlerimizi koyuyoruz ve demir elde ediyoruz.

 Elde ettiğimiz demirleri şekildeki gibi yerleştirip kova elde ediyoruz.


Şimdi ise inek aramaya gidiyoruz :P İnek bulduktan sonra kovayla sağ tık yapın ve kovanız sütle dolacaktır.Diğerinide bunu yapın.Daha sonra ise şeker kamışı arayın.Şekli buna benziyor.Sulak arazilerin etrafında bulunur.Birazcık toplayın belki ilerde tarlasını kurarsınız.




 Şekildeki gibi şekerimizi yapıyoruz.

 Resimdeki gibi düzgünce yerleştiriyoruz ve pastamız hazır :))







4 yorum:

  1. Timur dedi ki...:

    abi bişe sorucam bende niye 2x2 sizde 3x3 bu envanter

  1. Unknown dedi ki...:

    Crafting Table Yap

  1. Unknown dedi ki...:

    şekilli pasta maharetli kadınların işidir bede yapacağım... inşallah o kadar maharetim vardır.

Yorum Gönder

 
Minecraft Dünyam © 2011 | Designed by Bingo Cash, in collaboration with Modern Warfare 3, VPS Hosting and Compare Web Hosting